Valdivia vid stillahavskusten är området som för 5500 år sedan var hemvist för Valdiviakulturen, den äldsta dokumenterade kulturen på den amerikanska kontinenten. Området klassas idag som extremt fattigt av Världshälsoorganisationen. Det är i detta område Futuro Valdivia arbetar för en bättre framtid för folket, genom hälsovård och genom att skapa arbetstillfällen.

Är ni redan i vårt område och har tid över så erbjuder vi er att lära känna vår verklighet. Ni kan välja mellan en dagstur (ungefär kl 9 till kl 15) eller välja att förlänga vistelsen med oss genom att åka nästa morgon till en varm källa och få massage med varm lera och/eller varm aloe vera. Vill ni stanna ännu längre så hjälper vi er gärna med tips på boende och utflyktsmål.

Futuro Valdivias vårdcentral
Futuro Valdivias vårdcentral
Paja toquilla bearbetning i Barcelona
Paja toquilla bearbetning i Barcelona

 

Taguahantverk
Taguahantverk
Silversmycke i Sinchal
Silversmycke i Sinchal

Dag 1

Vi börjar turen med ett besök på Futuro Valdivias vårdcentral i San Pedro och får en inblick i hälso- och sjukvården i Ecuador. Vi fortsätter till orten Barcelona och besöker ett kooperativ som bearbetar paja toquilla, palmen som är råvara till de s.k. Panamahattarna. Palmen växer i kustbergen och landets största plantage ligger innanför Barcelona. Av den bearbetade fibern görs de världsberömda hattarna, främst i trakten av Cuenca. Vi hinner även besöka silversmeder och hantverkare som arbetar i tagua, nöten som kallas vegetabiliskt elfenben. Vi äter lunch vid en av områdets bästa skaldjursrestauranger. Självklart skjutsar vi er tillbaka till ert hotel.

Dag 2 

Väljer ni att stanna 2 dagar kan vi rekommendera att bo i fiskebyn Ayangue där ni kan bo hos svenska Catharina och Felipe som driver casa2 och njuta av byns bästa frukost. Vi hämtar er kl 8.30 på morgonen för att åka till Banos San Vicente. Här får vi möjlighet att koppla av med varma bad +38 grader, massage i vulkanisk lera och / eller aloe vera. Inträde 2 dollar, pensionärer 1 dollar. 20 minuter massage kostar 5 dollar, 40 minuter 10 dollar. Bastu 3 dollar. Brukar vara mycket uppskattat. Efter en enkel lunch i byn åker vi under eftermiddagen vidare till Salinas för att se sjölejonhanar som kommer hit för att vila upp sig efter energikrävande maktkamper med andra hanar i Peru. Ni är tillbaka på hotellet i tid för ett dopp i Stilla Havet.

Det finns möjlighet att förlänga vistelsen och njuta några dagar av strandlivet i Ayangue, Olon etc.

Boka en meningsfullt del av din Ecuadorresa genom att skicka ett mejl till oss info@futurovaldivia-travel.com. Futuro Valdivias Värld kan genomföras måndag till fredag efter överenskommelse.

Priser

Dag 1 För 2 – 4 personer 50 USD / person med guide, transport och lunch.

Dag 1 + 2: För 2 – 4 personer 90 USD / person med guide, transport och lunch.