Stillahavskusten har året om ett behagligt klimat. När det är som kallast i Sverige når temperaturen vid kusten 35 C. Även havet vid den ecuadorianska Stillahavskusten har en angenäm temperatur, 20 – 28 grader. Det tillförs stora mängder näring genom Humboltströmmen vilket innebär ett mycket rikt fiskliv. Längs kusten finns orter som lämpar sig för såväl avkoppling som aktiviteter.

 

20150121_DSK4706

Stillahavskusten

Milslånga stränder bjuder in till långa promenader, sol och bad eller varför inte prova skärmflygning?
Bad är möjligt längs större delen av kusten, men kraften i undervattenströmmar gör att man bör vara uppmärksam och gärna fråga lokalbefolkningen och observera deras beteende. Havets läckerheter kan avnjutas i många restauranger längs kusten.

Futuro Valdivias vårdcentral
Futuro Valdivias vårdcentral

 

Futuro Valdivias värld är vår ögonsten på kusten och ger insikt i Futuro Valdivias arbete för att förbättra folkets villkor  genom hälso- och sjukvård och genom att skapa arbetstillfällen genom export av hantverksprodukter. Futuro Valdivias värld är ett dagsprogram men kan även förlängas efter önskemål. Mer information finns under Futuro Valdivias Värld.

Ayangue är en djup bukt där det är vänligt att simma, med bra utbud av dykning för dig som vill prova på eller ta en 3-dagars dykkurs med PADI-certifierad instruktör. Snorkling rekommenderas kring Islote El Pelado utanför Ayangue. Du kan bo komfortabelt i det svensk-ecuadorianska B&B Casa2

 

Olón har en milslång strand, gott om restauranger, hotell och värdshus. Har du funderat på att fräscha upp dina spanska kunskaper så kan vi rekommendera Outdoor Ecuador. Om du alltid har drömt om att sova i ett riktigt trädhus kan vi se till att drömmen går i uppfyllelse.

20151020_091151 (2)

 

I Manglaralto och framförallt i Montanita kan du surfa 12 månader per år. Montanita är ryggsäcksfolkets favoritplats på denna kontinent. Det går utmärkt att utforska nattlivet här men vill man vakna utvilad är det bättre att sova i antingen Manglaralto eller Olon.

 

Casas Viejas är en by som har bestämt sig för att satsa på turism, ett antal personer har utbildats till naturguider och enkla övernattningsmöjligheter finns. Vill du uppleva verkligheten bakom turistbroschyrerna så är en utflykt ett måste.

Knölvalarnas lek juli – september är ett mäktigt skådespel att uppleva under en dagstur från Ayangue eller Puerto Lopez.

DSCF0384-1024x768

 

Skärmflygning där land stiger brant ur havet och ger fina uppvindar vid San Pedro.
Vandringar i kustbergen med fågelskådning och bad i små vattenfall och laguner.

 

Futuro Valdivia Travel har upplevelsen för Dig!